ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ESCAPE ROOMS

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα Δωμάτια Απόδρασης (Escape Rooms) είναι οι χώροι που φιλοξενούν πρωτότυπα ομαδικά παιχνίδια γρίφων, περιπέτειας και μυστηρίου! Οι παίκτες βρίσκονται πραγματικά κλειδωμένοι σε κάποιο χώρο και πρέπει να λύσουν όλους τους γρίφους, να βρουν λέξεις, κωδικούς και κλειδιά και να ελευθερωθούν, πριν ο χρόνος λήξει!

Πιο αναλυτικά, τα Escape Rooms, είναι ζωντανά διαδραστικά παιχνίδια γρίφων που εξελίσσονται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και παίζονται από δυάδες ή ομάδες παικτών, συνήθως μέχρι 6 ατόμων. Ο στόχος είναι η «απόδραση» μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για να φτάσει στην έξοδο η ομάδα θα πρέπει να ανοίξει λουκέτα σε κλειδωμένα σεντούκια ή ντουλάπια, να βρει στοιχεία, να ενεργοποιήσει μηχανισμούς, να βρει κρυφά περάσματα, ή εκτελώντας κάποιες αποστολές να εξιχνιάσει το μυστήριο! Όλα αυτά φυσικά εντός περιορισμένου χώρου και χρόνου!

Η διάρκεια σε κάθε «δωμάτιο» αλλάζει ανάλογα με το θέμα, το μέγεθος ή και τη δυσκολία του παιχνιδιού και μπορεί να είναι από 60 λεπτά μέχρι και 3 ώρες.

ΟΙ ΓΡΙΦΟΙ

Στα δωμάτια απόδρασης, οι παίκτες καλούνται να ακολουθήσουν κάποια «βήματα» ή ενέργειες προκειμένου να βρουν λέξεις ή κλειδιά, να αποκρυπτογραφήσουν κωδικούς για λουκέτα, να ενεργοποιήσουν ή να βρουν τρόπους που λειτουργούν μηχανισμοί, να ανακαλύψουν μυστικά περάσματα και άλλα. Οι γρίφοι μπορεί να είναι παρατηρητικότητας, ψαξίματος, συνδυασμού αντικειμένων, απλοί μαθηματικοί, λογικής ακολουθίας, αντιστοίχησης ή αποκρυπτογράφησης συμβόλων ή ήχων, με φως ή με σκιά, με αόρατο μελάνι που φαίνεται με χρήση φακών UV ή λάμπας Black Light κ.ο.κ. Ωστόσο, κανένας γρίφος δεν είναι “άλυτο αίνιγμα” και η λύση είναι συγκεκριμένη και σε κάθε escape room υπάρχει κάποιο σύστημα βοηθειών.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ

Κάθε δωμάτιο απόδρασης είναι μοναδικό και πρωτότυπο. Το κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικό θέμα και σενάριο και έτσι οι χώροι είναι διαμορφωμένοι ανάλογα για να παραπέμπουν στην εποχή ή στο φανταστικό μέρος που διαδραματίζεται η ιστορία. Ορισμένα escape rooms είναι πολύ ιδιαίτερα και τα «σκηνικά» τους είναι αρκετά αληθοφανή. Σε κάποια «δωμάτια» οι παίκτες δεν είναι μόνοι… Οι χαρακτήρες / ρόλοι του παιχνιδιού ζωντανεύουν και βρίσκονται εκεί, είτε για να βοηθήσουν, είτε για να δυσκολέψουν το παιχνίδι. Στα δωμάτια απόδρασης με Live Acting συμμετέχουν αληθινοί ηθοποιοί, όχι απαραίτητα σε τρομακτικό ρόλο.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ESCAPE ROOM

Τα δωμάτια απόδρασης δεν είναι ανταγωνιστικά παιχνίδια. Δεν έχουν νικητή και χαμένο, ούτε κάποιο έπαθλο. Οι συμμετέχοντες κερδίζουν την εμπειρία και τη διασκέδαση που προσφέρει ένα πραγματικό escape room, μέσα από την περιπέτεια, την αγωνία για επίλυση, το πάθος για εξερεύνηση, την ιστορία, τη μουσική και την συνολική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Τα escape rooms δεν είναι άθλημα, είναι τρόπος διασκέδασης!

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ…

…ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ!

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Προσωπικά Δεδομένα

Πάρε το κλειδί και μπες στο παιχνίδι!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ: 213 0356553

E-mail: info@escaped.gr

Escaped - Copyright © 2020 gili-design