Skip to main content

H Δημιουργία της Escaped Live Adventure Rooms

  Κάπου εκεί στα τέλη του 2014, οι μελλοντικοί δημιουργοί των δωματίων απόδρασης της Escaped, ανακάλυψαν πως τα αγαπημένα τους “escape the room” flash games που έπαιζαν στο PC από το 2004 συνεχόμενα και μετά στα κινητά (σε εφαρμογές τύπου DOORS) έγιναν πραγματικότητα. Τα πρώτα αληθινά Escape Rooms ήρθαν στην Ελλάδα και μετά την πρώτη τους επίσκεψη σε ένα από αυτά, η ιδέα να φτιάξουν το δικό τους escape ήταν επιτακτική ανάγκη!

  Προερχόμενοι από την εταιρία Διοργάνωσης Εκδηλώσεων SoundBrain S.A., με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο της διασκέδασης και ασχολούμενοι με τη δημιουργία παιχνιδιών team building, με διακοσμητικές κατασκευές, αλλά και εγκαταστάσεις ήχου και εικόνας σε καταστήματα, οι δημιουργοί της Escaped κατάφεραν σε μόλις 3 μήνες να ανοίξουν 3 ολοκαίνουρια και πρωτότυπα δωμάτια απόδρασης! 

  Μέχρι σήμερα η Escaped έχει δημιουργήσει 16 διαφορετικά Εscape Rooms με πρωτότυπους γρίφους και σενάρια (αυτή τη στιγμή ενεργά είναι 4) ενώ το τελικό αποτέλεσμα έχει προκύψει, εκτός από την προσωπική εργασία των δημιουργών και τη βοήθεια των Game Masters, χάρη στις ιδέες και τη δουλειά πολλών ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων με αντικείμενο τη διακόσμηση, τα σκηνικά, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς και τις κατασκευές και τους ευχαριστούμε πολύ. 

  Εκτός από τα escape rooms, η εταιρία έχει φτιάξει 2 mobile mini escape rooms, 5 outdoor quests, 1 outdoor παιχνίδι τύπου Survivor αλλά και πολλά εταιρικά team building events βασισμένα στα δωμάτια απόδρασης και στο κυνήγι θησαυρού.

Στα 7 χρόνια λειτουργίας της η Escaped, μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, έχει μοιράσει εκατοντάδες δώρα σε διαγωνισμούς, δωρεάν παιχνίδια, επιτραπέζια και γριφοβιβλία, όπως τα Journal 29, Unlock και άλλα.

Ιστορική Αναδρομή

1/3/2015

 Η Escaped ανοίγει τις πόρτες της στο Αιγάλεω, κοντά στο Μετρό, με 3 διαθέσιμα δωμάτια απόδρασης. Τα Room 101: The Dead Diva’s Secrets, Room 102: A Weird Student και το θρυλικό Room 103: Paranoic, στο οποίο κάποιοι συναντήθηκαν και με τον ίδιο τον παρανοϊκό, με την άσπρη ρόμπα και τη σύριγγα στο χέρι, όταν οι ηθοποιοί στα δωμάτια απόδρασης δεν ήταν καν ιδέα!
Τα 3 αυτά δωμάτια έκλεισαν οριστικά στα τέλη του 2020 και έδωσαν τη θέση τους στο “Φάντασμα της Όπερας”

“If you think you have Escaped, THINK TWICE”.
 Η πρωτοτυπία εκτός από το ότι τα δωμάτια βασίζονταν σε πραγματικές ιστορίες (το Paranoic στο πείραμα του Μίλγκραμ), ήταν ότι οι παίκτες έπαιρναν το κλειδί από τη ρεσεψιόν (σαν να βρίσκονταν σε ξενοδοχείο) και πήγαιναν μόνοι τους στα αριθμημένα δωμάτια.

 Στο τέλος του παιχνιδιού όλοι οι παίκτες έβγαιναν σε έναν κοινό χώρο και η κάθε ομάδα έπρεπε να λύσει τον γρίφο της πρώτη, για να πάρει το κλειδί της αληθινής εξόδου!

30/5/2015

Room 201: Word Of Magic. To 4o δωμάτιο της Escaped. Ένα μεγάλο (για τα τότε δεδομένα) escape room, γεμάτο magic tricks, με πολλούς γρίφους, με 2 εναλλακτικά σενάρια εξόδου και με την εμφάνιση του Μεγάλου Μάγου Saga! Χάρισε για πάνω από 4 χρόνια απίθανες στιγμές διασκέδασης και έκλεισε για να δώσει τη θέση του στο Immortal τον Μάιο του 2019

1/11/2015

Το Room 202: Paranoic II ήταν το 5ο δωμάτιο της Escaped. Ένα αληθινό Live Acting Adventure Game σαν να έχει ζωντανέψει από το PlayStation! Για 5 συνεχόμενες χρονιές ήταν το δωμάτιο που μοίραζε αξέχαστες εμπειρίες περιπέτειας. Στο σκοτεινό και τροπικό νησί του παρανοϊκού, μια ομάδα από διασώστες καλούνταν να σώσει τον τελευταίο επιζώντα, περνώντας από ομίχλη και άγρια βλάστηση, πηδώντας από ποτάμια με σκοινιά, μπαίνοντας σε γέφυρες τούνελ και κοντέινερ και προσπαθώντας να αποφύγει την επαφή από τους “μολυσμένους” που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στο χώρο!

10/12/2015

Τον Δεκέμβριο του 2015 και για 30 ημέρες μόνο, άνοιξε το Horror Of The Bells. Ένα χριστουγεννιάτικο δωμάτιο απόδρασης, με φανταστικά props και σκηνικά και με 3 ηθοποιούς, που χάρισε άπειρες στιγμές γέλιου! Τα δυο ξωτικά, ο Σαρέλ και η Αμόρβ, έπεισαν τον Αι-Βασίλη ότι δεν υπάρχει πια νόημα να μοιράζει χαρά και παιχνίδια. Οι παίκτες έπρεπε να βρουν τη χαμένη μαγεία των Χριστουγέννων και να καταφέρουν να βάλουν τον Άγιο στο έλκηθρο με τα δώρα για να πετάξει πριν η ώρα φτάσει 12.
Ήταν το πρώτο event σε Escape Room. Επαναλήφθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 στο Mare West στην Κόρινθο και το 2018 στο Αιγάλεω. Ακούστε το Soundtrack εδώ!

1/5/2016

Η Escaped επεκτάθηκε και στο διπλανό κτήριο, όπου άνοιξε ταυτόχρονα 3 μεγάλα escape rooms με Live Acting, με φαντασμαγορικά σκηνικά και μηχανισμούς.

Στο δωμάτιο 202 Grim Reaper, οι παίκτες κάνανε σαν ψυχές ένα μεγάλο ταξίδι, περνώντας από νεκροταφεία, τάφους και εκκλησάκια, με στόχο να βρουν λεφτά και να χρηματίσουν τον Χάρο για να τους περάσει στον Κάτω Κόσμο και να καταφέρουν να αναστηθούν! 

Στο δεύτερο δωμάτιο με τίτλο “The Jokers Crypt” οι παίκτες έπρεπε να ανακαλύψουν το μυστικό εργαστήριο του Joker και λύνοντας γρίφους, να απενεργοποιήσουν μια βόμβα με χημικά αέρια γέλιου! Όμως μια απρόσμενη έκπληξή τους περίμενε. Ο ίδιος ο “Joker” σε ρόλο φαρσέρ, να αποσυντονίζει κάθε προσπάθεια για επιτυχία, μοιράζοντας ταυτόχρονα άπειρο γέλιο.

Το τρίτο δωμάτιο που άνοιξε ταυτόχρονα στο δεύτερο κτήριο ήταν το Room 105: 20.000 Leagues Under The Sea*. Εκεί κατασκευάστηκε ένα τεράστιο μεταλλικό κινούμενο υποβρύχιο, το οποίο ταξιδεύει μια ομάδα από δύτες στα βάθη των ωκεανών με προορισμό τη μυστηριώδη νήσο. Εκεί οι παίκτες συναντούσαν 2 ηθοποιούς στους ρόλους του Κάπτεν ΝΕΜΟ και του Καθηγητή Αρονάξ και έπρεπε να διαλέξουν έναν από τους 2 για να αποδράσουν!
*Το δωμάτιο ανακαινίστηκε το 2021 και λειτουργεί με το όνομα “ΝΕΜΟ” μέχρι και σήμερα. Δείτε το!

1/6/2016

Ένα νέο είδος παιχνιδιού με γρίφους ξεκίνησε στους δρόμους της Αθήνας. Ο λόγος για το Extroscape και το παιχνίδι Sign Of The Cross. Για 2 ολόκληρα χρόνια, εκατοντάδες ομάδες απόλαυσαν αυτό το διαφορετικό “escape room” που ήταν ταυτόχρονα και βόλτα στο κέντρο της πόλης! Ο στόχος ήταν η ομάδα, μέσα σε δύο ώρες και μέσω της εφαρμογής για κινητά του Extroscape, να λύσει μια ακολουθία γρίφων που τα στοιχεία βρίσκονταν σκορπισμένα σε εξωτερικά σημεία! Έξω από τους τοίχους ενός δωματίου, σε πραγματικές συνθήκες, με περισσότερα ερεθίσματα και την πρόκληση μιας πραγματικής διαδρομής στο κέντρο της πόλης, από σκοτεινά σοκάκια μέχρι τα πιο φημισμένα μνημεία της! 

24/5/2017

Δωμάτιο νο9 (και παιχνίδι νο10) για την εταιρία το “Room 001: Zygote”. Στις υπόγειες σήραγγες του μετρό, ανακαλύφθηκε σφηνωμένο μέσα στη γη, ένα τεράστιο εξωγήινο UFO. Έτσι έλεγε το σενάριο αυτού του φανταστικού παιχνιδιού, όπου οι παίκτες συναντούσαν ένα πραγματικό εργοτάξιο και σαν ερευνητές έπρεπε να ανοίξουν τη σφραγισμένη σήραγγα, να μπουν μέσα στο τεράστιο διαστημικό σκάφος και λύνοντας γρίφους τεχνολογίας να πάρουν τους πυρήνες του και να αποδράσουν από τους υπονόμους μέσα σε 100 λεπτά! Ήταν η πιο ακριβή παραγωγή της Escaped και ένα από τα πιο δύσκολα γριφοδωμάτια όλης της Αθήνας.

11/10/17

DRAPETES SECRET MEETING. Η Escaped σε συνεργασία με τα μέλη διαχείρισης του group DRAPETES, διοργανώνει το πρώτο εξωτερικό παιχνίδι γρίφων για την escape room κοινότητα, με ταυτόχρονη συμμετοχή 75 ομάδων και σύνολο 350 παικτών. Το παιχνίδι είχε σημεία σταθμούς σε όλο το Αιγάλεω και ήταν ΔΩΡΕΑΝ. Διαβάστε περισσότερα εδώ!

1/6/2018

H Escaped προχώρησε στην εξαγορά του “House Of Riddles” στο Περιστέρι, όπου ανακαίνισε τα δωμάτια “Passengers” και “Ashecliffe Asylum” ενώ στους 2 ορόφους των δωματίων “Diamond” και “Matrix” δημιούργησε ένα ολοκαίνουριο escape room, βασισμένο στη δημοφιλή σειρά του Netflix “Stranger Things”. To Escaped Peristeri έκλεισε ακριβώς 730 ημέρες μετά.

11/11/2018

To “OtherSide” ανοίγει στο Escaped Περιστερίου και κάνει για ένα 6μηνο ρεκόρ κρατήσεων! Είναι ένα καθαρό παιχνίδι γρίφων, με πολλούς χώρους, μυστικά περάσματα και μηχανισμούς, με μουσικές και σκηνικά βγαλμένα από τα 80s. Το δωμάτιο μεταφέρθηκε αυτούσιο στο Escaped Αιγάλεω, όπου και λειτουργεί μέχρι σήμερα! Ρίξτε μια ματιά!

19/6/19

Ένα φανταστικό κάστρο με υπέροχα σκηνικά, πρωτότυπο σενάριο και γρίφους είναι το νέο γριφοδωμάτιο στο Αιγάλεω που ακούει στο όνομα “Immortal”. Για 80 λεπτά μια ομάδα εξερευνητών καλούνται να ανακαλύψουν όλα τα μυστικά δωμάτια του κάστρου και να επιστρέψουν πλούσιοι έχοντας βρει τον θησαυρό, ή τουλάχιστον να επιστρέψουν ζωντανοί, έχοντας σπάσει την κατάρα του “Αθάνατου”. Λειτουργεί μέχρι σήμερα. Δείτε το εδώ!

21/12/19

Η Escaped Live Adventure Rooms σε συνεργασία με το EscapeAll, το Group Drapetes και την ομάδα Titans, διοργάνωσε το Operation Secret Santa 2019! Ένα ΔΩΡΕΑΝ παιχνίδι με γρίφους στους δρόμους του Αιγάλεω, όπου μαζεύτηκαν πάνω από 450 δώρα για τα Παιδικά Χωριά SOS! Δείτε περισσότερα εδώ!

29/6/21

Άνοιξε το “The Phantom Of The Opera”. Είναι ένα ολοκαίνουριο ατμοσφαιρικό escape room light τρομου με live acting, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα. Οι παίκτες καλούνται σαν ιδιωτικοί ντετέκτιβς, να εξερευνήσουν ένα παλιό θέατρο και τις αποθήκες του για να ρίξουν φως στο τούνελ και να βρουν στοιχεία σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης της νεαρής πρωταγωνίστριας Χριστίνας Δέου! Ο επιστάτης Ερρίκος μπορεί να δώσει πρόσβαση στο σφραγισμένο από την αστυνομία θέατρο, όμως σε 80 λεπτά σχολάει, κλειδώνει και φεύγει. Οι παίκτες πρέπει να προλάβουν να γυρίσουν πίσω! Για κρατήσεις πατήστε εδώ! 

  Σήμερα, η ομάδα του Escaped, συνεχίζει να ερευνά τον μαγικό κόσμο των escape rooms, και προσπαθεί σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας νέα παιχνίδια, να δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες διασκέδασης!

Κάνε κράτηση τώρα και ζήσε την περιπέτεια!

Επικοινωνία: info@escaped.gr